De regioselectie van Kaagvogels is klaar voor de oefenwedstrijd van vanavond om 19 uur tegen de profs van Almere City. De afgelopen weken is intensief getraind met deze wedstrijd als doel. Coach Jack Vledder van de Kolhorner voetbal vereniging hoopt op een mooie wedstrijd, met veel publiek onder goede weersomstandigheden.

Bij Almere City spelen vermoedelijk Sneijder en Bouma mee. Beide spelers hebben dinsdag 26 juni een contract voor 1 seizoen getekend bij de club uit Almere.

De 23-jarige middenvelder, Rodney Sneijder, heeft de Ajax jeugdopleiding en vertegenwoordigende elftallen O15 t/m O19 doorlopen en kwam daarna uit voor FC Utrecht en RKC Waalwijk. Vorig seizoen kwam hij na de winterstop al bij Almere City FC. Door blessureleed kwam de talentvolle middenvelder maar tot zes optredens in het eerste elftal van de club uit Flevoland. Sneijder liet echter hierin al zien dat hij een meerwaarde is voor de selectie van trainer Fred Grim.

De 22-jarige rechtsback, Thijs Bouma, is ook voor een jaar vastgelegd. Hij heeft de jeugdopleiding van FC Twente en vertegenwoordigende elftallen t/m O18 doorlopen. Hij kwam vorig seizoen met Jong FC Twente uit in de Jupiler League. De naam van de talentvolle verdediger verscheen 23 keer op het wedstrijdformulier. In die 23 duels scoorde hij twee keer, zesmaal liet hij een ploeggenoot scoren. Bouma maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij het Duitse VfL Osnabrück. In het seizoen 2012-2013 was hij verhuurd aan de club uit de Derde Bundesliga.

Bron: website Almere City FC