Kaagvogels D1 begon deze competitie met een paar nederlagen. Het was duidelijk wennen aan het grote veld na de overstap van de E’s naar de D’s. Daarbij werden overigens ook direct de betere tegenstanders getroffen. De laatste wedstrijden werd er echter wel goed gespeeld. Het valt hier steeds op dat de eerste helft meestal niet om aan te zien is en de tweede helft juist het tegenovergestelde, met veel inzet, beleving en schitterende aanvallen en gelukkig ook veel goals. Twee weken geleden werd de laatste wedstrijd  thuis gespeeld tegen Vios W. D4. Ook hier een slechte eerste helft gevolgd door een zeer goede tweede helft. Er werd uiteindelijk met 5-3 gewonnen na een 2-3 achterstand. Gescoord werd er door Diaz (2x), Dani, Mika en Sil.

Voor de wedstrijd hadden we even een gesprekje in de kleedkamer om iedereen weer dezelfde richting op te krijgen. Dit was even nodig nadat bij trainingen niet door iedereen met evenveel (positieve) inzet en beleving werd getraind.

Nu de wedstrijd. Deze week de uitwedstrijd tegen Winkel D2. Zonder Niels, want die was al 2 weken zijn buikspieren aan het trainen (hoestbuien) en die waren daardoor overbelast geraakt. Ook Dennis de H. was afwezig vanwege (overtrainde?) knieën. Tot onze verbazing kwam hij toch op het laatst toch in zijn trainingspak aanzetten. Hij dacht dat we niet zonder hem konden; typisch Dennis ….

Met vaste vlagger Mark langs de lijn begon de wedstrijd. Meteen werd duidelijk dat Kaagvogels een maatje te groot is voor Winkel. Achterin hadden Jonne, Nick, Perrie en Merijn alles prima onder controle. Voorin vlogen de goals in rap tempo in het doel van de tegenstander. De ene nog mooier dan de andere. Mooie een-tweetjes werden gemaakt, hoewel de keeper nog veel heeft tegengehouden. De eerste goal kwam op naam van Diaz (0-1). Daarna de Dani-show met de 0-2, 0-3, 0-4 en 0-5. Diaz weer met de 0-6. Arie stond inmiddels weer op zijn vertrouwde rechtsplek plaats en Merijn op haar vertrouwde rechtshalf positie. Linkshalf Dennis B. en Merijn hadden nog enkele schietkansen en ook Jaro probeerde het met een paar afstandsschoten. Allen helaas zonder een doelpunt. Door niet resoluut wegwerken achterin krijgt Winkel opeens een schietkans. Als Bob dan nog wel kan tegenhouden, is het de inkomende Winkel-speler die de terugspringende bal in het doel tikt 1-6. Rust.

De tweede helft het zelfde beeld. Ook Dennis de H. wil het nog even proberen. Jonne heeft zijn plek achterin prima waargenomen en mag even wisselen. Na 3 min. een vraag van Jonne of hij er al in mag en dan graag een keer op het middenveld of voorin. Eerst maar even wissel staan, want 3 min. wissel staan is wel erg weinig ;-). Diaz maakt de 1-7, Dani de 1-8 en Mika de 1-9 en Dani de 1-10. En dan ineens is er lichte paniek bij de Kaagvogels spelers. Staan we achter? Op het scorebord staat namelijk 1-0. Dan nog maar even de beuk erin denken de 2 superspitsen van de D1. Dani met een prachtig afstandsschot 1-11 en Diaz 1-12.

Winkel D2 - Kaagvogels D1Alhoewel de stand anders doet vermoeden, is er geen vuiltje aan de lucht voor Bob (het staat 1-12).

Sil werkt zich de hele wedstrijd een slag in de rondte met de ene voorzet nog mooier dan de andere, maar de laatste paar acties waren steeds doelgerichter. Hij had namelijk ook wel trek in een doelpuntje. Dan nog een keihard schot op doel van Sil. En weer heeft de keeper hem tegen gehouden. Maar dan, als een duveltje uit een doosje, is daar onze linker verdediger Nick van Stipriaan die met dat buitenkansje wel raad weet en tikt de 1-13 in de touwen. Zijn eerste doelpunt! Nou, dat moet gevierd worden denkt Mika en hij gaat op de schouders. Direct daarna is de wedstrijd ook afgelopen. De spelers gingen al richting kleedkamer, maar Annemiek stond nog steeds te juichen.

Een mooie overwinning met bij vlagen goed samenspel, maar ook nog enkele periodes met rommelig spel. Puntje voor op de training.

Mark bedankt voor het vlaggen. Volgende week weer thuis tegen FC Den Helder D6 die 2 plaatsen boven ons staat. Zie deze link voor de actuele stand met uitslagen en programma.

Trainer/coach Marcel