Kom zaterdag gezellig langs op Sportcomplex De Caegh. Waarom?

Zaterdag 11 juni 2016 is namelijk de RaboFietsSponsorTocht en Sportcomplex De Caegh is dit jaar zowel start- als stempellocatie. Er worden maar liefst meer dan 1.000 fietsers verwacht in Kolhorn! Er is voldoende vertier op het Sportcomplex voor jong en oud en een team van vrijwilligers staat klaar om iedereen te voorzien van een hapje en drankje.

De RaboFietsSponsorTocht; een korte uitleg

De RaboFietsSponsorTocht is dé manier om onze clubkas aan te vullen. Het uitgangspunt van Rabobank is dat zoveel mogelijk verenigingen/stichtingen kunnen deelnemen aan de RaboFietsSponsorTocht. Met dit evenement draagt Rabobank Kop van Noord-Holland het verenigingsleven een warm hart toe.

De Rabobank biedt verenigingen en stichtingen de mogelijkheid om een financiële bijdrage bij elkaar te fietsen. De bijdrage is € 50,- per fietser. De circa 35 kilometer lange fietstocht gaat door diverse dorpjes en landerijen in onze regio. Kortom, een gezellige gelegenheid om de omgeving op de fiets te verkennen. Bovendien levert het nog geld op voor onze clubkas!

Doel van enkele gezamenlijke verenigingen en stichtingen in Kolhorn

Wat gaat er met de financiële bijdrage gebeuren? We hebben als doel gesteld om de entree van Sportcomplex De Caegh aan de Kaagstraat 1 (terrein vv Kaagvogels) op te knappen. Dit is namelijk wel aan vernieuwing toe. Denk daarbij aan hekwerk, poort, aankondigingsbord, etc.. Enkele verenigingen en stichtingen die van het sportcomplex gebruik maken, of daar affiniteit mee hebben, zijn bereid gevonden om hun financiële bijdrage van de  RaboFietsSponsorTocht hiervoor te doneren. Dat is vorig jaar ook gedaan en met het bedrag van dit jaar en vorig jaar bij elkaar kunnen we met het opknapwerk beginnen.

Voldoende vrijwilligers om te fietsen

Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben we uiteraard fietsers nodig, veel fietsers, want zonder fietsers geen financiële bijdrage. Veel mensen hebben zich inmiddels bereid gevonden om te fietsen voor dit goede doel en steunen hiermee de verenigingen die van het sportcomplex gebruik maken. Waarvoor enorme dank.

Route

Het startpunt is Kolhorn. Via Oudesluis, ’t Zand, Schagerbrug, Schagen en Barsingerhorn komen we, na ca. 35 kilometer te hebben gefietst, uiteindelijk weer in Kolhorn terecht. In onderstaand plaatje is de route weergegeven.

Route 11 juni 2016

De route is ook hier te downloaden, inclusief een uitgebreide routebeschrijving.

We starten om 09.30 uur

De fietsers worden om 09.30 uur verwacht op het Sportcomplex. Daar wordt door mij aan iedereen die heeft aangegeven voor het gezamenlijke doel te willen fietsen een stempelkaart en routebeschrijving uitgereikt, waarna we gezamenlijk de route gaan fietsen.

Enkele spelregels van de Rabobank
Om de inschrijving en het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen, vraagt de Rabobank om onderstaande aanvullende informatie en de spelregels goed door te nemen:

  • U fietst op eigen risico. De bank is niet aansprakelijk voor eventueel letsel aan personen en/of schade c.q. diefstal van materialen.
  • Houdt u zich aan de verkeersregels. Denk ook aan uw medeweggebruikers.
  • Wilt u niet met de fietsen op de openbare weg blijven staan? Dit kan gevaarlijk zijn voor de medeweggebruikers.
  • Houdt u zich aan de route (in verband met eventuele tussentijdse stempelposten).
  • Volg aanwijzingen op van politie, brandweer, ambulance en toezichthouders van de gemeente of onze medewerkers.
  • Heeft u hulp nodig? Bel dan het telefoonnummer dat op de stempelkaart is vermeld.
  • De horecagelegenheden langs de route zijn geïnformeerd. Helaas kunnen wij niet garanderen dat zij hier rekening mee houden.
  • Elke deelnemers ontvangt een tasje met daarin een flesje drinken en een paar snacks. Overige versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Ik hoop op een gezellige dag. Veel fietsplezier en tot zaterdag!

Marcel Zijlstra